Magyarpolány

Tájház és Alkotóház

Ez a Bakonyban megbújó kis falu szép, fehérre meszelt parasztházaival, rendezett környezetével megállásra készteti az erre járókat. A település egyik legjellegzetesebb, műemlék épülete a tájház, ahol a helyi viseletet és életmódot bemutató kiállítással, továbbá népi fazekas- és szövőműhellyel találkozhatunk. Az épület nem utolsó sorban alkotóházként is működik, tevékenyen segítve az alkotási vággyal érkező gyermekeket és felnőtteket számos mesterség kipróbálásában: fazekas- és grafikai műhely, pajtaszínház, kovácsműhely, fafaragó szín és rajzterem várja a látogatókat. A Polányi Pünkösdi Hetek alkalmával állandó és időszakos kiállítások segítik kikapcsolódásunkat. A Tájház udvarán nyáron szabadtéri színpad ad remek helyszínt a színes és változatos kulturális előadásoknak.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.

Elérhetőség:

8449 Magyarpolány, Petőfi S. u. 4.

+36 88 503 820

hivatal@magyarpolany.hu

Pajta Galéria

Ha épp egy rendezvénybe csöppenünk a faluban, látogassunk el a polgármesteri hivatal udvarán kialakított, sajátos hangulatú Pajta Galériába, amely különféle kiállításokkal vár minden érkezőt.

Nyitva tartás: a rendezvények ideje alatt.

Elérhetőség:

8449 Magyarpolány, Dózsa Gy. u. 6.

+36 88 503 820

hivatal@magyarpolany.hu

Bakonyi népi műemlék parasztházak

A rendezvények és programok forgatagában ha egy kis csendre vágyunk, sétáljunk végig a Petőfi Sándor utcán, amely nemzeti örökségünk része, egyúttal műemlék utca: a bakonyi népi építkezésre jellemző boltozatos tornácú, mellvédes, oszlopos, hosszú kőházak szegélyezik. A falu a műemlék házak felújításáért és megőrzéséért 1993-ban Európa Nostra díjat kapott.

Látogatható: kívülről szabadon.

Elérhetőség:

8449 Magyarpolány, Petőfi S. utca

+36 88 503 821

hivatal@magyarpolany.hu