Kapolcs

Fazekasműhely-Galéria

Kapolcsra nem csak a Művészetek Völgye idején érdemes ellátogatni…

A falu és a környék életével, a népi mesterségekkel és kézműves tevékenységgel számos kiállítóhelyen ismerkedhetünk.

A Fazekasműhely és Galéria 1999 óta működik a 470 lelkes, barátságos falu központjában. A műhely tulajdonosa és megálmodója Szurdi Éva, aki a XIX. század végéig működő, híres kapolcsi fazekasok hagyományos kézműves technikáit és formavilágát ötvözi a modern iparművészet különböző elemeivel. A használati és dísztárgyak, kályhacsempék egész évben megtekinthetőek és kis szériában meg is rendelhetők a műhelyben.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.

Elérhetőség:

8294 Kapolcs, Kossuth u. 16.

Kovácsműhely Múzeum

Mint lovas nemzetnek, a kovács ősidőktől fogva nélkülözhetetlen mestersége volt minden magyar településnek. Ma már nemigen találkozhatunk élőben ezzel a tevékenységgel, térjük hát be a kovácsműhelybe, s lássuk, mit és mivel is dolgoztak ezek a mesterek!

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.

Elérhetőség:

8294 Kapolcs, Jókai u.6

+36 87 437 029

Falumalom múzeum

Kapolcson úton-útfélen régi malomépületekkel találkozhatunk, amelyek többsége - műemlék épületként - egy újabb hagyományos népi mesterségről regélnek. Egyre többet újítanak fel közülük, ennek egyik szép és ékes példája a Szaller-vízimalom, a Falumalom, amely ma múzeumként működik. A teljes helyreállítás után az egyik legértékesebb magyarországi műemlék vízimalom-múzeum lett, mert a búzaőrlésen túl bármilyen más termény őrlését és feldolgozását is bemutatja, 100 évnél is régebbi gépeivel és gabona-feldolgozó műszaki berendezéseivel.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.

Elérhetőség:

8294 Kapolcs, Kossuth u. 35.

+36 87 437 029

Faluház

A Faluház Kapolcs mindennapi kulturális életét kívánja összefogni, ennek megfelelően kiállításokat tekinthetünk itt meg, és tovább művelődhetünk a könyvtárban, amely munkanapokon áll az olvasni és kutatni vágyó és szerető közönség rendelkezésére. A könyvek társaságában eltöltött időnkbe pihenésként iktassuk be azt a fotótörténeti kiállítást, amely a régi és a mai Kapolcsot mutatja be ugyanitt.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.

Elérhetőség:

8294 Kapolcs, Kossuth u. 62.

+36 87 437 029