Zirci Apátsági Manufaktúra

“Ardere et Lucere”, avagy Lángolj és világíts!”

A 18. század derekától már nem csupán pezsgő hitélet folyt a zirci kolostor falai között: 1735. október 29. napján részesülhetett a tiszteletreméltó konvent az első zirci sör élményében. Miután megízlelte, a konvent egyhangúlag hirdetett véleményt, miszerint a sör jónak bizonyult: „Vidit et gustavit, quia bona esset" avagy „Megkóstolván látta hogy az jó”

A sörfőzés hagyományát modern eszközökkel támasztottuk fel 2015-ben a Bakony szívében: a tradíció és az innováció kettőssége tesz minket egyedülállóvá a piacon. Autentikus környezetben, a kézi munkaerő, valamint a legmodernebb digitális technológia ötvözésével születik meg a valódi apátsági sör.


ÜZEMÜNK JELENLEG NEM LÁTOGATHATÓ!

Söreink:

PILS

Letisztult, könnyű, pilzeni típusú világos lager sör.

A világos, pilseni típusú Zirci Apátsági Pils sörünk egy közepesen testes, visszafogott keserűségű, illatos és egyben tartalmas sör. Intenzív malátás íz, valamint aromakomlós illat, aromáját pedig a klasszikus német komló dominanciája jellemzi.

ALKOHOLTARTALOM: 5,0 % (V/V)

BELGA

Illatos, gyönyörűen komlózott belga típusú félbarna ale.

A Zirci Apátsági Belga minden tekintetben kuriózum: autentikus alapanyagokból készült belga típusú ale sör, melyet a szakrális helyen történt főzés tesz még különlegesebbé. Félbarna, borostyán árnyalatú nedű, melynek illatában főként aszalt gyümölcsök jellege fedezhető fel. Ízében tartalmas, karakteres, a gyümölcsös jellegeket itt is megmutató sör, harmonikus keserűséggel a végén.

ALKOHOLTARTALOM: 6,0 % (V/V)

BÚZA

Igazi karakteres, selymesen gyümölcsös, szűretlen fehér búzasör.

A Zirci Apátsági Búza egy nem mindennapi világos, szűretlen búzasör. Magas búzamaláta aránnyal főzzük, mely ízében és illatában egyaránt jelentkezik. Elsősorban virágos, üde illatok kísérik a búza édeskés-savanykás jellegét, ízében pedig a nagyon visszafogott keserűség mellett az illatot is uraló virágos-citrusos gyümölcsös jellegek játszanak főszerepet.

ALKOHOLTARTALOM: 5,3 % (V/V)

PIPERITUM MOBILE - Szecsuani borssal fűszerezett szűretlen világos sör

A Zirci Apátsági Piperitum Mobile a Kelet és Nyugat találkozása. Klasszikus arató sör egy csipet szecsuani borssal fűszerezve. A malátás alaphoz a komló és a szecsuani bors citrusossága társul. Kellemes komlógyantás keserűsségét a bors visszafogott csípőssége, gyantássága és citromhéjra emlékeztető olajai egészítik ki, amelynek köszönhetően rendkívül frissítő ital.

ALKOHOLTARTALOM: 5,0 % (V/V)

APÁTOK KEDVENCE - Valódi meggyel ízesített, szűretlen barna ale sör

Apátok Kedvence sörünk a meggy és barna sör elegáns fúziója. Hamisítatlan barna sör meggybordó árnyalattal. Ízében a pörkölt- és karamellmaláták selymességéhez jól párosul a meggy savanykás jellege. Könnyed, gyümölcsös ital, amely alacsony alkoholtartalmának köszönhetően a nyári melegben is üdítő.

Limitált kiadás!

ALKOHOLTARTALOM:3,5 % (V/V)

LEVENDULÁS - Magas búzamaláta tartalmú, levendulával és narancshéjjal megbolondított, világos, szűretlen búzasör

A Zirci Apátsági Levendulás witbier a tradíció és innováció találkozásának ünnepe. Új, különleges búzaélesztő felhasználásával, valamint a witbierek hagyományos alkotóelemének számító koriander levendulára cserélésével egyedi és minden ízében harmonizáló, új és mégis érett ízvilág született. A Levendulás witbier a kései nyár és a kora ősz keresztmetszete.

ALKOHOLTARTALOM: 5,3 % (V/V)


Elérhetőség:

8420 Zirc, Rákóczi tér 1.

Tel.: (hétköznap 07:30 - 15:30): +36 (30) 190 43 00

E-mail: iroda@zircimanufaktura.hu