Halimbai langalló

A kenyérlángost korábban a kenyérsütésből megmaradt tésztából készítették. Laposra nyújtották a tésztát, majd meghintették sajttal, szalonnával, tejföllel, és hagymával ízesítették. A kemencés lángos régiótól függően többféleképpen is ismert, úgy, mint langalló, kenyérlángos vagy töki pompos. Halimbán langallóként ismerik és készítik mindenki nagy örömére. Látogasson el a faluba, ismerje meg a vidék gyógynövényeit, kóstolja meg teáit, majd a Mráz családnál simogasson méheket, végül koronázza meg napját egy valódi halimbai langallóval!

Halimbai Mráz Méhészet

8452 Halimba, Dózsa Gy. u. 25.

+36 88 237 305, +36 70 945 75 05

mrazneeva@citromail.hu

Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.

info@bakony-balaton.hu

+36 20 323 0610