Káli Art Inn

A Káli Art Inn tündéri kertjében az árnyas-lugasos terasz alatt fogyaszthatjuk a Káli-medence ínycsiklandó finomságait. Kollát Marcell séf tüsténkedik a konyhában, friss és szezonális hozzávalókból dolgozik, a végeredményért pedig csak lelkesedni lehet. Utána kávé jár, állítólag az egyik legjobb a környéken.

Az étteremben az antik bútorok és festmények közt étkezve Krúdy korában érezheti magát. A konyha a XIX. századi, akkor még világszínvonalú magyar konyha modern megfelelője. Elsősorban kiváló helyi alapanyagokra épít, megtartva és kiemelve azok minőségét.
A környék adottságait nem akarják megváltoztatni, inkább azt felhasználni, ahol kell kihangsúlyozni, de természetesen a kor szellemében megmutatni a vendégeknek. A helyi fűszerek használata sajátos íz világot kölcsönöz az ételeknek. A bazsalikom, a kakukkfű, csombor és a majoránna éppúgy megterem a kertben, mint a paradicsom a mandula, az alma, birsalma és az őszibarack, mely zöldség-gyümölcsöket a konyha tavasztól, késő őszig, az utolsó darabig felhasznál. A húsok és egyéb hozzávalók elsősorban a környező farmokról származnak.

Érdemes előre asztalt foglalnunk!

Elérhetőségek

Köveskál, Fő út 8, 8274

Telefon: (36) 30 / 92 28 715

Email: mail@kali-art.com