Megyeri disznóságok

Településünk rendszeres programjai közé tartozik a disznóölés. Nem is programnak neveznénk ezeket az igény szerint l hétvégéket, mivel a falunkba érkezőknek mi - ellentétben a falusi turizmus gyakorlatával, ahol vendégként érkeznek az érdeklődők, akiket körülugrálnak a háziak, lesve minden kívánságukat - nem kikapcsolódást ígérünk, hanem bekapcsolódást. “Kapnak” egy falut, ahol ideig-óráig vagy napokig élhetik a falusi élet saját maguk diktálta ütemét: Ha fáznak, fát szednek és begyújtanak a kályhába, ha éhesek, kimennek a konyhakertbe zöldségért és főzhetnek, ha lovagolni szeretnének, felszerszámozzák a lovat, stb…

Disznótoros hétvégéink minden év novemberétől a következő év februárjának közepéig tart, melyre pénteken érkezhetnek és a négyfogásos vidéki borkóstolós vacsoráig mindenki azt teszi, amihez kedve tartja.

Szombaton reggeli-ebéd-vacsora a saját disznóadagból, mellé kenyér, krumpli és tojás. Vasárnap reggeli után lovagolhatnak a megyeri gazda lovain és - ha az idő havat hullat - lovasszánkázni is lehet. Kirándulhatnak a nemeshanyi Vizimalomhoz, Sümegre a várba, a Püspöki Palotába, melynek pincéjében - történelmi hangulatban - bort kóstolhatnak.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

További információk:

info@megyer.hu