Vidék

Festetics Imre Állatpark - Keszthely

Az állatpark összesen 4,2 hektáros területét bejárva megismerkedhetünk őshonos magyar állatokkal, mint például a magyar szürke marha, cikta, rézpulyka, magyar fodros tollú lúd, puli, dámvad, muflon… Állati jó programokkal várják a gyerekeket: rendszeresen szerveznek játszóházat, előadásokat, népi játékokat. A kisállat-simogató és a játszótér igazán különleges élményt biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Salföldi Major - Salföld

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelyén őshonos magyar állatfajtákkal, mint racka juh, bivaly, pásztorkutya stb. ismerkedhetünk meg. Megtekinthetjük a Regényes Park elnevezésű fotókiállítást is, mely a XX. század tájfotóit állítja szembe a mai tájképpel. A fűszer- és gyógynövénykertben finom illatot árasztó, különleges növények között sétálhatunk, miközben számos új információt tudhatunk meg róluk.Dr. Szalai Miklós Emlékház és Helytörténeti Gyűjtemény - Halimba

Kivételes fogadtatásban és élményben részesülünk, ha ellátogatunk a Déli-Bakony kicsiny településére, Halimbára. A környék Magyarország egyik leggazdagabb gyógynövénytermő vidéke. Nem csak a teakeverékeiről országos hírű "halimbai esperes" történetét ismerhetjük meg, ha ellátogatunk a Dr. Szalai Miklós Emlékházba, hanem a gyógyító füveket és a belőlük készült ízletes teákat is!


Tapolca Tourinform

Bakony-Balaton BB kártya elfogadóhelyek- Tapolca Tourinform

Turisztikai információ nyújtás turistáknak és helybélieknek egész évben a Tapolcai Tourinform Irodában. Tájékoztatás szállásról, étkezési lehetőségekről, programajánlatokról, közlekedési információkról, Tapolcáról, Veszprém megyéről, egyéb szolgáltatásokról.