Aktív

Autókölcsönzés Tapolca

Ha vonattal vagy busszal érkeznél Tapolcára és szeretnéd bejárni a vidéket, akkor ajánljuk figyelmedbe a Kincső Apartmant, ahol a Bakony & Balaton kártyáddal kedvezményesen tudsz autót bérelni. Bérelj autót és fedez fel a térségünket!

Kedvezmény: 30%

Ballooning4You - Hőlégballonos élményrepülés

A hőlégballon repülés izgalmas, bámulatos és örök emléket adó program, mely különbözik az eddig megtapasztalt kikapcsolódási formáktól. Április 1-je és október 31-e között, napkeltével kezdődő vagy naplementével végződő repüléseink alkalmával akár 1500 méteres magasságból gyönyörködhet a Balaton-felvidék káprázatos látványában.

Kedvezmény: 10%

Festetics Imre Állatpark - Keszthely

Az állatpark összesen 4,2 hektáros területét bejárva megismerkedhetünk őshonos magyar állatokkal, mint például a magyar szürke marha, cikta, rézpulyka, magyar fodros tollú lúd, puli, dámvad, muflon… Állati jó programokkal várják a gyerekeket: rendszeresen szerveznek játszóházat, előadásokat, népi játékokat. A kisállat-simogató és a játszótér igazán különleges élményt biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Kedvezmény: 20 % a belépőjegy árából.

Forest Hills Hotel & Golf - Wellness - Zirc-Szarvaskút

A szállodánál nem csak a golfnak, hanem a wellness élményeknek is hódolhatnak a vendégek. A kültéri medence a gyönyörű tiszta vizével és a körülötte lévő varázslatos növényeivel nyugtató hatással lesz a kikapcsolódásra vágyó vendégeinkre. A wellness részlegen található tradicionális finn szauna, sókabin, gőzkabin, infraszauna és jacuzzi pedig további élményeket kíván a pihenésre és a feltöltődésre vágyó vendégeknek.

Kedvezmény: 15% kedvezmény a szálloda wellness részlegének használati áraiból.

Forest Hills Golf & Country Club - Zirc-Szarvaskút

A Forest Hills Golf Course egy egyedi kialakítású golfpálya Európában. 9 Green és 4 db Tee található minden lyuknál. A pálya 6200 méter hosszú, és mindössze 27 hold földből épült. Minden lyuknál 4 tee található, ezeket a különböző szögből lehet játszani. Pro, Férfi, Női és Senior elütők közül válogathatnak, a kedves golfozni vágyok! Miért nem jön el és próbálja ki a piros (első 9) és kék (hátsó 9) pályánkat a Forest Hillsben?

Kedvezmény: 30% kedvezmény a Forest Hills Golf & Country Club golf-szolgáltatásaiból.

Hegyestű - Geológiai bemutatóhely - Monoszló

Hegyestűt a Káli-medence kapuja őrének is nevezik: Monoszló mellett magasodik ki a szabályos kúp a környező lankásabb vidékből. Északi oldalát a korábbi bányásztevékenységek során lefejtették. A megmaradt részeken viszont belepillanthatunk egy kihunyt tűzhányó kráterébe: figyeljük meg milyen szép, sokszögletű oszlopokban szilárdult meg egykor a láva!

Kedvezmény: felnőtt jegy helyett kedvezményes jegy

Levendula Ház Látogatóközpont - Tihany

Interaktív kiállítás, teázó, ajándékbolt és élménykert várja a látogatókat a Belső-tó partján. A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félsziget múltját és jelenét: a vulkánok egykor dühöngő világát, s a később megszelídült táj harmóniáját. A tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést. Az udvar előtti murvás parkolóban ingyenesen a parkolás.

Kedvezményes belépő: felnőtt jegy helyett kedvezményes jegy

Nomádia Szabadidőpark - Ajka

Annak, aki családdal, gyerekekkel érkezik a Bakony és Balaton térségbe, kalandos programokat, egész napos kikapcsolódást kínál Veszprém és Devecser között az ajkai Nomádia Szabadidőpark. A gyerekek bevehetik a palánk játszóvárat (melyben természetesen várbörtön, fegyvertár, vasverde, kaloda és lovagterem is van). Íjászkodhatnak, kardozhatnak, tutajozhatnak, lovagolhatnak, azaz kipróbálhatnak mindent, amire a hétköznapokon nincs lehetőségük.

Kedvezmény: 50 % a belépőjegy árából

(A parkban található játékok használatáért külön nem kell fizetni!)

Pannon Csillagda - Bakonybél

A Magas-bakonyi Tájvédelmi Körzetben mért rendkívül kedvező fényszennyezettség-eredmények alapján esett a Balaton-felvidéki Nemzeti Park választása Bakonybél településre. Látogasson el a bakonyi erdők mélyén megbújó kicsiny faluba, és merüljön el újra a csillagos égbolt már-már elfeledett látványában!

Kedvezményes belépő: 10% minden jegytípusból


Rent a bike - Kerékpárkölcsönzés

A Bakony & Balaton kerékpárkölcsönző hálózat jelenleg 12 település 15 pontján kínál jól felszerelt gyermek- és felnőtt kerékpárokat, gyermek- és csomagszállító utánfutókat a szükséges kiegészítőkkel az ide érkező vendégeknek szabadidejük aktív eltöltéséhez és a térség látnivalóinak, változatosan szép tájainak felfedezéséhez. A kölcsönzési pontok behálózzák az egész területet, így bátran tervezhetünk kerékpáros utakat, hiszen a kerékpárok bármelyik ponton letehetők, függetlenül attól, hogy hol kölcsönöztük őket.

Kedvezmény: 50% a kerékpárok és a hozzájuk tartozó eszközök bérleti díjából


Salföldi Major - Salföld

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelyén őshonos magyar állatfajtákkal, mint racka juh, bivaly, pásztorkutya stb. ismerkedhetünk meg. Megtekinthetjük a Regényes Park elnevezésű fotókiállítást is, mely a XX. század tájfotóit állítja szembe a mai tájképpel. A fűszer- és gyógynövénykertben finom illatot árasztó, különleges növények között sétálhatunk, miközben számos új információt tudhatunk meg róluk.

Kedvezményes belépő: felnőtt jegy helyett kedvezményes jegy

Sobri Jóska Kaland- és Élménypark - Kislőd

Adrenalin, lendület, pezsgés, dinamizmus, kacagás, móka, derültség, friss levegő, új energia. Mindebben részed lehet a kislődi Sobri Jóska Kaland- és Élményparkban, ahol tárt karokkal várják a kaland, az izgalom szerelmeseit.

Ha extrém esküvőre, betyárlakodalomra vágysz, itt a helyed! Itt drótkötélpályán érkezik a menyasszony.

Kedvezmény: ingyenes belépőjegy

Szentgáli-kőlik - Szentgál

Izgalmas kalandtúrát élhet át a látogató a Déli-Bakonyban, Szentgál határában található Szentgáli-kőlik barlangban, miközben megismerkedik évmilliók változatos földtörténeti eseményeivel és a barlangban évezredekkel ezelőtt élt elődeink életével. A barlang csak szakvezetéssel látogatható.

Kedvezményes ár: felnőtt jegy helyett kedvezményes jegy

Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont - Tapolca

Különleges földalatti világba csöppenünk Tapolcán, ha felkeressük a kisváros központjában található tavasbarlangot. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park kedvelt látogatóhelye ma már a bányászat mint iparág visszaszorulása eredményeként szerencsére újra csónakázható, de volt időszak a XX. század második felében, amikor bizony csak gyalogosan lehetett végigsétálni a barlang feltárt szakaszán.

Kedvezményes belépő:

felnőtt jegy helyett kedvezményes jegy

Tapolcai Termálstrand - Tapolca

Az új tapolcai strand építése 2016 őszén fejeződött be. A tapolcai fürdő azon kevés strandokhoz tartozik ahol még van úszómedence – igaz, az élményelemek is megtalálhatóak nálunk (mint a jacuzzi medencerész, vagy a sodró medence). A legkisebbek és a családosok szórakozását Tapolcán egy pancsoló medencével biztosítjuk, a bébi-katica csúszdával, zuhatag-gombával, melyek a legkisebbek kedvencei, valamint egy gyermekmedencével, amely családi csúszdával felszerelt. A Tapolcai Termálstrand medencéinek jellemzőiről, hőmérsékletéről lejjebb tájékozódhat.

Kedvezmény: nem helyi lakos jegy helyett kedvezményes helyi lakos jegy


Természet Háza Látogatóközpont-Gyenesdiás

Hazánk egyik legváltozatosabb táján, a Keszthelyi-hegység kapujában, egyedi értékeket és sokszínű élővilágot őrző domboldalak ölelésében találjuk a Bakonyerdő Zrt. Természet Háza Látogatóközpontját. A gyenesdiási Faludi-síkon elhelyezkedő Látogatóközpontban lehetőség nyílik a Keszthelyi-hegység élő és élettelen természeti értékeinek megismerésére, környezeti nevelési programokon való részvételre. A központ információs pontként is funkcionál a térségbe érkező vendégek számára, segítve ezzel a bakancsos- és kerékpáros turistákat kilátókhoz, tanösvényekhez és erdei pihenőkhöz induló túráik megtervezésében.

Kedvezmény: 20% a belépőjegy árából

Várpalotai homokbánya - Várpalota

Az egykori bányát bezárása után parkosították és látogatóközpontot alakítottak ki. Ide látogatva megismerkedhetünk a különböző földtörténeti korok kőzeteivel, megfigyelhetjük a homokréteg által megvédett és így nagyon jó állapotban fennmaradt, a korabeli területre jellemző csiga- és kagylófaunát. A bemutatóhely csak szakvezetővel látogatható, aki élményszerűen vezeti be a látogatókat földünk rejtelmeibe.

Kedvezményes belépő: felnőtt jegy helyett kedvezményes jegy


Veszprém ZOO

A Veszprémi Állatkert különleges természeti adottságai mellett látogatóbarát fejlesztéseiről is híres. A Fejes-völgyben olyan különlegességekkel is találkozhatnak a látogatók, mint a dzseláda páviáncsapat, vagy az elbűvölő kis panda pár. A két csapattól hangos Csimpánzvilág, a zsiráfokat, orrszarvúak, zebrákat, struccokat bemutató hatalmas Afrika szavanna kifutó és a Kölyökdzsungel mellett a gyerkőcök új kedvence a fákra erősített, 30 akadályból álló kalandpark.

Kedvezmény:

1-2 személy - 1 kupon
3-4 személy - 2 kupon
5-6 személy - 3 kupon
7-8 személy - 4 kupon
9-10 személy - 5 kupon stb.

(1 kupon = 600 HUF)


Zirci Arborétum -Zirc

A Magas-Bakony fővárosában természeti környezetben, koncentrált gyűjteményben csodálhatjuk meg a környező tájra jellemző faunát. Az arborétumban, annak termőhelyi adottságai és mikroklímája révén jellegzetes tájképi kertet láthatunk, illetve megismerkedhetünk a Bakony természetes fa- és cserjefajaival, valamint azok változataival.

Kedvezményes belépő: 20% a kombinált belépőjegy árából