Szent Iván-éji kavalkád

Az év legrövidebb éjszakáján a nyári napfordulót ünnepeljük. A régiek hiedelme szerint varázslatos éjszaka ez, amikor szinte bármi megtörténhet, a kívánságok teljesülhetnek. Ehhez a naphoz, a tűzhöz kapcsolódó népszokások voltak például, hogy éjjel hatalmas örömtüzeket gyújtottak, amelyeket körbetáncoltak, égő faágakkal megkerülték a szántóföldeket a jövendő bő termés reményében vagy lángoló kereket gurítottak alá a dombokon.

A néphagyományokhoz illően térségükben is örömtüzeket gyújtanak és fantasztikus programokkal készülnek.

Éjszakai kalandra hívunk június 23-án a Sobriba, ahol kipróbálhatod milyen is éjszaka lecsúszni a megaziplinenon vagy egyet bobozni. Mindezek mellett élőzenével és hajnalig tartótánccal várnak.

A Somlón idén is felélesztik a vulkánt és két napon át Éjszakai pincetúrán vehettek részt.

A sümegi Éjszakai Lázulásokon egy kiállítás megnyitó, világzenei koncert és még éjszakai mozizás is vár. Mind emellett lesz bor és szörpkóstoló is.

Veszprém Nyáresti sétája június 22-én felejthetetlen élményt ígér a történelmi várban. Fedezzétek fel a vár zeg-zugos utcáit és éljétek át milyen is veszpréminek lenni. Másnap pedig látogassatok el a Kolostorok és kertek rendezvénytérre, ahol a máglya meggyújtásáig különféle programok várnak.

Zircen a múzeumok éjszakája keretében a zirci könyvtárban koncert vetítés lesz, az Apátság pedig angolkerti szakvezetést, valamint harang mustrát szervez.21:00 órától pedig fáklyás városnézés lesz, melynek keretében a résztvevők megismerhetik Zircet és annak nevezetességeit.