Békésen zárult az olaszfalui hó-rejtély ügye: Ingyenesen síelhetnek az általános iskola tanulói

Egy régóta fennálló vitát sikerült békésen lezárni Olaszfalu község polgármesterének és az eplényi Síaréna Kft. ügyvezetőjének.

Rejtélyes módon a hazai síszezon indulásával, az Eplény közeli Olaszfaluban rendszeresen több hó van, mint a megye más településein. Ez jelentősen elgondolkodtatta a falu és a környék lakóit, akik szerint a sípálya hóágyúi felelősek ezért a különös jelenségért. Ebele Bálint az eplényi Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója cáfolja ezt az állítást, azonban szeretné megőrizni a baráti kapcsolatot Olaszfaluval, így egy gesztusértékű ajánlattal állt a község polgármestere elé. A Síaréna Kft. a síszezon hátralévő részében ingyenes síelési lehetőséget biztosít a Villax Ferdinánd Általános Iskola tanulóinak. A sípályát üzemeltető vállalkozás ezzel kíván hozzájárulni a gyermekek egészséges életmódra való neveléséhez.

Boriszné Hanich Edit, Olaszfalu polgármestere és Ebele Bálint az eplényi Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója kézfogással pecsételték meg az egyezséget, továbbá megállapodtak abban, hogy a jövőben nem kívánnak vitákba bocsátkozni egymással az ügy kapcsán. Mindkét fél arra koncentrál majd, hogy a lehető legtöbb pozitívumot felismerjék a kialakult helyzetben és kiaknázzák a lehetőségeket a különös jelenség kapcsán, hiszen ez csak hó.

Eplény, 2020.01.14.