A mi tippünk neked!

Szállj meg a tapolcai Hotel Gabriellában, vagy a kapolcsi Kata Borházban és kérd Bakony & Balaton kártyád.

A kártyát zsebre vágva induljunk el a Tapolcai-tavasbarlangba. Az egyedi látvánnyal rendelkező barlangot 300 méter hosszan csónakkal körbe járhatjuk és igazi élményekben lehet részünk a hol sekélyebb és mélyebb részeknél megbúvó élővilágban.

Tapolcát elhagyva irány Monoszló, ahol a Hegyestű-Geológiai bemutatóhelyen csodás kilátás nyílik a Balaton-felvidék jellegzetes tájrészleteire.

Ezek után pedig irány a Salföldi major! Az őshonos magyar háziállatokat megismerve a gyerekek játékos feladatokon keresztül fedezhetik fel a majort.

Mind ezek után, ha még van energiák vegyük utunkat Badacsonyörsnek, ahol a Folly Arborétum és Borászatban megismerkedhetünk a cédrus- és citrusfélékkel . Az arborétum tetejéről csodás kilátás nyílik a Balatonra és a nap zárásaként egy üveg borral még hangulatosabbá tehetjük ezt a napot.

Szöveg közé nagy kép: Bor 2.jpg

Másnap irány Gyenesdiás! A Természet Háza Látogatóközpontban megismerkedhetsz Keszthelyi-hegység élő és élettelen természeti értékeivel játékosan. Vár itt rád állati hangokat, leveleket felismerő feladat és egy társasjáték is.

A Természet Házából kilépve futás a Festetics Imre Állatparkba, ahol újabb őshonos magyar háziállatokkal ismerkedhetsz meg. Van itt szürke marha, bivaly, gímszarvas és dámszarvas is.

Ha még túlteng bennünk az energia, béreljünk kerékpárt a tapolcai Tourinformnál. Pattanjunk fel rá és kerekezzük körbe a vidéket, melyen a Balaton-felvidék csodás panorámája tárul elénk!

Ne feled a kártyád mindenhol mutasd fel, hiszen számos kedvezményre tehetsz szert vidékünkön!