Lackó Dezső Múzeum látogatási szabályok

A Lackó Dezső Múzeum közleménye:

„Tisztelt Látogatóink!

A Kormány által hozott új védelmi intézkedések Múzeumunk nyitvatartását nem érintik, így továbbra is várjuk Önöket a Laczkó Dezső Múzeumban https://www.ldm.hu/hu/laczko-dezso-muzeum illetve, a Hősök Kapujában https://www.ldm.hu/hu/hosok-kapuja található kiállításainkra!

Azonban kérjük Önöket, hogy kiállításaink és rendezvényeink látogatási szabályait legyenek szívesek betartani!

- Kérünk mindenkit óvja saját és környezete egészségét a kiállítás-látogatások ideje alatt is tartsa a 1,5 méter távolságot, viseljen maszkot, különös tekintettel a zárt terekben!

- Az épületekbe való belépéskor használják kézfertőtlenítőinket, kövessék kollégáink utasításait, és kéréseit, hogy elkerüljük a zsúfoltságot a kiállítóterekben!

- A kiállító és zárt terekbe való belépéskor legyenek türelemmel, azon leszünk, hogy mindenki megtekinthesse a tárlatokat, bemutatott tárgyainkat, ennek koordinálásában kollégáink segítenek!

- A zárt terekben folyamatos maszkviselésre kérjük Önöket!

- A zárt terekben folyamatos szellőztetést, illetve fokozott fertőtlenítést biztosítunk!


Kutatószolgálatunk a szigorító intézkedések ellenére is működik, az alábbi feltételekkel:
- A kutatómunka, a gyűjteményi kutatóhelyiségekben 1-1 fő számára engedélyezett, előzetes bejelentkezés alapján.
- A szájmaszk használata kötelező és a legalább 1,5 méteres távolság megtartására is ügyelni kell a kommunikáció és a kutatómunka során.
- A kutatott tárgyakat és dokumentumokat a kutatást követően 72 óráig elkülönítetten tároljuk, más kutató számára csak ezt követően válik elérhetővé ismét.

https://www.ldm.hu/hu/kutatoszolgalat


Köszönjük együttműködésüket! Vigyázzunk Egymásra!”