Irodalom a poggyászomban

A vetélkedőre 13-16 éves, Veszprém megyei lakóhellyel rendelkező diákok jelentkezését várják, akik a könyvtár honlapján közzétett feladatokat egyénileg oldhatják meg.

Két fordulóból álló online irodalmi vetélkedő lesz, melynek során a résztvevők megismerkedhetnek a Balatonhoz köthető írókkal. A feladatokat a Megyei Könyvtár munkatársai állítják össze és az értékelést is ők végzik.

Értékelés:

A játékban fordulónként 100-100 pont érhető el, a kitöltetlen feladatok 0 pontot érnek. Az űrlap elküldése után módosításra a későbbiekben nincs lehetőség. A feladatlapokat a megadott határidők napján éjfélig lehet elküldeni! A végső sorrend a két feladatlap összesített pontszámai alapján dől el. A tábori férőhelyek számáig lehetséges a holtverseny. Ha a holtverseny befolyásolja a tábori részvétel lehetőségét, akkor az azonos pontszámú pályázókat az alábbi szempontok figyelembevételével rangsorolják:

- a bírálók figyelembe veszik, hogy kinek van több hibátlan megoldása

- ha a hibátlan feladatok száma is azonos, a feladatsorok előre kijelölt feladatainak megoldása alapján alakul ki a végső sorrend.

A szervező fenntartja magának a jogot, hogy ha a fenti módon sem lehet a holtversenyt megszüntetni, szükség esetén az érintett játékosok között pótfeladatokkal döntsön.

Az olvasópályázattal kapcsolatban felmerülő kérdéseket, észrevételeket az olvasopalyazat@ekmk.hu címre lehet küldeni.

Az első forduló indul: 2018. március 23.-tól

A második forduló indul: 2018. május 3.