Farsangi finomságok

A farsangi időszak legjellegzetesebb édessége a farsangi fánk, más néven pampuska. Ilyenkor még a legnagyobb akaraterővel rendelkezők is elcsábulnak egy finom farsangi fánk kedvéért, amit jó móka házilag is elkészíteni! A legismertebb talán a gömbölyded szalagos fánk, mely nevét az aranyló fánkon körbefutó fehér koszorúról kapja, de léteznek még finom töltött fánkok, ott az örök kedvenc csöröge vagy a rózsafánk is. Ahhoz, hogy a fánk tökéletes legyen, bizony kell egy kis rutin, néhány fortély és természetesen egy jó recept. Egy-egy jól bevált recept valódi családi kincs.

Kóstoljátok meg a környék ínyencségeit, mert a fánkon kívül még sok-sok izgalmas finomsággal várnak rátok. A farsang pedig pont erről szól: lakomák, bolondozás, életöröm. Kötényeket elő, indulhat a móka!