Fantasztikus sümegi siker a Francia sajtversenyen

A sajtok Bocuse d’Or-jának nevezett Mondial du Fromage-on hatalmas sikert értek el a magyar sajtok. A versenyre mintegy 600 sajtkülönlegességet neveztek, amit zárt ajtók mögött, 80 tagú zsűri bírált. Több kategóriában is indulhattak a versenyzők, mint például kemény és félkemény sajt kategória. Ebben a két kategóriában 3 magyar sajt is helyezést ért el, köztük a legjobb eredményt a sümegi Ranolder sajtokat előállító sajtüzem.

Mondial du Fromage 2017.

Keménysajt kategória

  • Ranolder – 1. helyezett
  • Pater – 2. helyezett

Félkemény sajt kategória

  • Panarella – 3. helyezett

A Ranolder sajtüzemről röviden:

A kimagasló természeti adottságokkal rendelkező Balaton-felvidék északi határán, a 13. századi múltra visszatekintő sümegi vár szomszédságában helyezkedik el a Ranolder sajtokat előállító sajtüzem. A több generáció óta családi tulajdonban lévő, 1000 ha méretű gazdaság saját marhaállománnyal rendelkezik, amely napi szinten látja el friss tejjel az üzemet. Sajtmestereink nemzedékeken átívelő tapasztalattal és szenvedéllyel készítenek minőségi kézműves tejtermékeket. A sajtokat különféle érési fázisban gondosan ellenőrzik, így biztosítva, hogy kizárólag a legjobb minőségű termék kerülhessen a családok asztalára. Ranolder János püspök nevét méltán viselő sajtkülönlegességek a minőséget, a hagyományt, és a sajtkészítés szeretetét képviselik.