Egy szakács, egy vidéki ház, egy fényképezőgép

Amint már arról beszámoltunk Emlékek Íze címmel indított gasztroblogot Neubauer Judit. Családi receptek, vidéki élet, hagyományok, ízek Veszprémre, a Bakonyra és a Balaton-felvidékre koncentrálva...

Földieper-puncs egy 1930-ból Sárosi Bellától származó recept nyomán.

Hozzávalók:

  • 500 g eper
  • 1 db kis üveg pezsgő (200 ml)
  • 150 ml vörösbor
  • 300 ml fehérbor
  • 100 g cukor
  • jég a tálaláshoz

Az epret pürésítjük, ha nem szeretjük a magokat, akkor átszűrjük. Feloldjuk benne a cukrot, majd hozzákeverjük az italokat, átkeverjük és jól behűtjük. Néhány szem jeget dobunk bele tálaláskor.

Kép és recept forrása: http://emlekekize.hu/a-padlas-es-foldieper-puncs/