Csípd el a csillagokat!

Gyönyörű, kívánságteljesítő, hullócsillagos éjszakák elé nézünk! Az Univerzum leoltja a világítást, hogy az égi tűzijáték teljes pompájában tündökölhessen.

Az augusztusi éjszakák egyik legnagyobb látványossága az átlagosnál sűrűbb meteorhullás. Ez több meteorrajnak is köszönhető, de legfőképp a Perseidáknak. Idén az augusztus 12-ről 13-ra virradó éjszakáján az átlagosnál is szebb meteorhullásban lehet részünk, de érdemes az égboltot egész augusztus folyamán fürkészni.

A meteorok megfigyeléséhez nincs szükség távcsőre, sokkal inkább egy plédre vagy egy jó hálózsákra. Helyezd magad kényelembe, és várj!

A Bakony és Balaton vidékén számos olyan helyet találsz, ami tökéletes a kalandos csillagleshez, hiszen távol esik a nagyvárosok fényszennyezésétől.

Tehát elő a kívánságokkal, csillaglesre fel!

+ TIPP: Bakonybélen több estét is a Perseidáknak szentelnek az idén. Augusztus 11. és 14. között minden éjjel 21 és 24 óra között vehetnek részt az érdeklődők szervezett megfigyelésen. Derült idő esetén csillagász szakvezetés, filmvetítés, távcsöves és szabadtéri észlelés, valamint éjszakai séta lesz a programban, rossz idő esetén a szabadtéri programok elmaradnak.

A szabadtéri sétához és meteor megfigyeléshez ajánlott: polifoam, pokróc, túracipő, hosszúnadrág, pulóver, szúnyog-és kullancsriasztó. Részvételi díj: 2500 forint. További információk a Balaton-felvidéki Nemzeti Park honlapján olvashatók.