Carpathian Couriers Race kerékpáros verseny

Idén negyedszer kerül megrendezésre Veszprém városában és a térségben a “Carpathian Couriers Race” elnevezésű 3 állomásos országúti kerékpárverseny, mely az egyik legrangosabb megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára Európában. A versenyen 30 csapat vesz részt szerte Európából. A 150 fős mezőnyben a jövő nagy versenyzőit köszönthetjük, többek között egy magyar csapat tagjait is.

A versenynek ismételten záró állomása lesz Veszprém. A Carpathian Couriers Race több éve megrendezésre kerülő verseny, melyet idén már negyedszer a Veszprém környéki szakasz is színesít.

A hivatalos magyarországi futamot 2017. május 02-án rendezik. A mezőny 11:15-kor indul Veszprémből, az Óváros térről, és a 145 km-es táv megtételét követően a versenyzők Pápán érnek a célba, várhatóan délután 14:30-kor. A szervezők kérésének megfelelően lankás-dombos pályát kellett keresni, amely nélkülözi a komolyabb szintkülönbségeket, így nagyon gyors napra számíthatunk, 45 km/h körüli átlagsebességre. A verseny nem csak elsőrendű utakon zajlik, így szinte az egész térség végigkövethető a pályáról. A tervezett útvonal Veszprém – Nagyvázsony – Pula – Öcs – Nyirád – Tapolca – Kapolcs – Pula – Öcs – Nyirád – Devecser – Noszlop – Pápakovácsi – Pápa. A várhatóan forgalomkorlátozás alá kerülő utak az útvonal alapján a 8-as számú főútvonal 77-es úti kereszteződése, a 77-es és a 83-as számú közutak.

Közérdekű közlemény