Ami másnak hulladék, az valakinek igazi kincs – időszaki kiállítás Gyenesdiáson

Ami másnak hulladék, az valakinek igazi kincs. Ezt a gondolatot támasztja alá a Természet Háza tegnap megnyílt időszaki kiállítása. Scelsa Giuseppe amatőr képzőművész különböző újrahasznosított anyagokból készít szobrokat, installációkat. Munkáit a Földkelte Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület jóvoltából láthatja a közönség.

Csapágygolyó, pillangó tipli, bádogkancsó, Pannónia lámpa – ilyen alapanyagok felhasználásával készíti szobrait Scelsa Giuseppe. Az immáron két évtizede hazánkban élő amatőr képzőművésznek minden forma és anyag megmozgatja fantáziáját. Ami másnak hulladék, az számára igazi kincs.

A művészi érték és a környezet védelme is fontos az alkotó számára. Scelsa Giuseppe azt mondja, az motiválja igazán, hogy régi dolgoknak új funkciót adjon. A képzőművész szerint nagyon hasznos a földünknek, ha kevesebb hulladékot termelünk és a meglévőt pedig újrahasznosítjuk.

A kiállítást a Földkelte Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület valósította meg. A 2002-ben alakult civil szervezetnek több célkitűzése is van, melyek fókuszában a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem áll.

A feleslegesség vált anyagok tovább hasznosításából készült alkotásokat december végéig tekintheti meg a közönség a gyenesdiási Természet Házában.